duminică, 28 septembrie 2014

Capra

Capra

Capra vecinilor sa faca galci si sa se duca.Sa vada si ei cum e sa nu ai cu ce sa mergi la veterinar,ca lapte cucu,nu mai este in camara,lipsind moneda de schimb.Mai degraba sa nu aiba voce,sa nu aiba drept la replica.
Ce minte diabolica trebuie sa ai sa mai gandesti asa in ziua de azi...sau mai degraba ce lipsa cumplita trebuie sa fire acolo in cap. Vid!
Ma si amuz cand ma gandesc cum oameni in toata firea se cramponeaza de gesturi infime facute de varii personaje.Gandesc,asa in sinea mea,cel mai bun lucru ar fi sa treci mai departe cu un zambet,ingnorand . Desigur,asta va durea tare!

Prostia nu va trece niciodata cu apa rece,nici daca este cea mai plata apa premiata.
Spunea cineva intelept ca"cel mai destept cedeaza".Cine era s-a uitat de mult,doar vorba a ramas.Si uneori desi o stim foarte bine,punerea in practica este mai grea.Si asta datorita unei incrancenari absurde de care ne cramponam de cele mai multe ori.

Si de buna seama capra, fie ea si virtuala,nu are nicio vina si nici nu are puterea sa ne faca mai buni,mai intelepti.Ramanem asa cum ne-a lasat mama noastra,acum chiar nu imi dau seama daca cea biologica sau mama natura. Ca e tare greu cu metafizica asta pe care nu o poti folosi in fata plebei,ca ea nu intelege fineturi d'astea. Metafizica nu plebea e cu intelesul.Nu cerceta,ia ca atare si continua sa improsti cu venin,e mai usor,creierul iti ramane si el liber desi figura se schimonoseste intr-o grimasa ridicola,aproape hilara si fara sens in momentele alea.
Si...unii te ocolesc,altii te coplesesc,iar tu habar nu ai unde te afli de cele mai multe ori.Sau poate mai grav,te transformi in ceea ce nu esti si ajungi sa crezi si tu ce spui.
Si apa trece,pietrele raman...capra ramanand sa pasca iarba ei ipotetica,multumind ca e bagata in seama.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu