duminică, 28 septembrie 2014

Pisica si roua



Pisica si roua!

Intr-o dupamasa de iarna,pisica mica si jucasa avea un gand. Avea nevoie de confirmari.Ii trebuiau argumente si se framanta de zor.
Se intreba de ceva vreme unde s-o fi ascuns roua pe care calca asta vara dimineata devreme cand iesea sa isi ia laptele de la vacuta din poiata.Impropriu spus sa isi ia,caci mai degraba i se dadea.Stapana ii punea cate un strop de lapte vin castron dupa ce o mulgea pe Lady Sabina. Ciudat nume mai avea si cornuta aia de care se speria ori de cate ori voia sa manance cate o musca,asa de fan,ca delicatete.De fapt,se speriau una de alta si asta pentru ca erau firi atat de diferite,una mult prea imensa pentru gustul celeilalte,cealalta uitandu-se de sus cu superioritatea ce ti- o da marimea.
Dar sa nu deviem de la subiect,prea multa bananaiala pentru un mult prea neinsemnat si marunt lucru ca prieteniea dintre ele.Era mult prea frig,nu mai iesea din casa de multe luni si aproape ca uitase culoarea ochilor bovini ai prietenei sale.Nu uitase insa minunata senzatie ce o infiora de placere cand calca prin iarba uda.Nu stiuse ce se intampla pana intr-o dimineata cand il auzi pe Rontaila rostind artagos catre Lord Blackie ca nu poate suferi roua aia uda.Se plangea ca va face reumatism daca va mai tine mult si ca ii va mucegai morcovii.Si ca nu va mai putea scrie poeme fara morcovi.Lord Blackie ii raspundea arar cu un latrat plictisit,parca vrand sa spuna ca nu ii pasa.Ea insa,nu putea sa polemizeze cu Rontaila,ii lipseau argumentele si se credea mult mai scolita,in fond ei ii placea roua,compusese o sinfonie pe tema asta.
Acum asculta cu incantare cum se impleteau cele doua sunete- cel al iernii si cel al simfoniei ei interpretata prin cateva toarceri lenese.Se uita cu ochii mijiti,pe geam.Peste tot vedea numai zapada alba si visa ca sub ea se ascudea draga sa roua.Plictisita isi muta coada ei maiestuoasa catre biblioteca din coltul camerei si cauta Laroussul despre roua. Atunci avu dovada negru pe alb- pe roua avea sa o mai vada la vara ce va urma,fie ca Rontaila va vrea sau nu.Adormi linistita la gura sobei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu