joi, 2 decembrie 2010

Iarna,radiografie pe suflet deschis

Frig afara.
Frig in casa,suflet inghetat sub plapumi,multe grade fara rost se plimba in voie prin aer...si prin capetele cu febra,halucinand interior.
Ploaie inghetata in minti bolnave de batrani retarzi,suferind de tulburari bipolare,lipsite de elementele unei vieti decente,dupa o viata traita dupa rigorile societetii.Pensionari sarmani cu pensie mica si nevoie de medicamente compensate doar cand vrea Casa.Si Casa Poporului nu mai functioneaza,are lifturile stricate.Neuronii urca greu pe scari,iar sarmanii alesi obosesc repede.
Priviri pierdute peste capetele celorlalti,cu neputinta de a aprinde flacara in priviri,bolnavi inchipuiti de toate maladiile pamantului.Nebuni de-a dreptul.O lume pestrita,bolnava de balcanismul cel mai pur posibil.

Mi-e teama sa nu ma imbolnavesc de Sida,cred ca as putea sa ma contaminez din laptele ce il iau in fiecare sambata de la laptareasa.Fac sex cerebral cu vaca laptaresei,in timp ce ii beau laptele si ma gandesc cum ugerele ei au atins in treacat matraguna.E un mod posibil de a ma infecta.

Iar tu,care complotezi cu Universul impotriva mea,iti doresti asta ca sa scapi de mine,crezi ca doar asa vei putea sa te eliberezi de complexe.stiind si fiind pe deplin constienta de valoarea mea.Refuzi sa vezi ca Genuil e Geniu.Punct.
Ma acuzi .Ai ajuns sa ma acuzi pana si de extravaganta ,ca de ceva uzual,spunand ca sunt cartea cea mai deschisa care si-a pierdut misterul.Mister eram,am fost si voi ramane,nu tine,zi de altceva,nu o mai da in vals cu mine,ca alunecam pe o panta nebanuita.Nu vezi ca e polei?

Afara bate vantul,hai sa o punem de o psihodrama:cine vrea sa fie vantul,ca sa intelegem si noi odata si odata de ce bate,si mai ales pe cine bate,de ce e nemilos?Cine vrea sa fie iarna,care e buna prietena de-a vantului(se zice ca au avut o idila candva)?Mai greu va fi cu fetita cu chibrituri...prin Dorobanti s-a cam pierdut inocenta,iar brichetele moderne au si lanterne.Constat ca inocenta statea fix in batul de chibrit,in maciulia aia rosie.Nu mai sunt chibrituri...au disparut si duzinele si inocenta.Fetita cu chibrituri sa fie copilul din flori al vantului cu iarna?Abuzata verbal si emotional de parinti?
Prostituata cinstita din frageda pruncie,pentru un trai mai bun: o vila,un automobil decent...un mosulica pe langa casa ei.Fata e inca infantila,mai crede in minuni.Iar daca mosu'vine cu duzina de acareturi la pachet e intotdeauna bine primit.
Sa mai crezi in Mosi Craciuni,libidinosi si cu zambete idioate ce ademenesc fetitele cu acadele cu gust de scortisoara si crengute de brad... si le arata apoi luxul indecent,facandu-le Babe de tinere.

Si uite asa,sufletele radiografiate,devin mai pustii iarna,prea multi neuroni pierduti aiurea,in goana dupa stralucire.
Prea mult pragmatism pe metru patrat.Prea multe calcule de Sarbatori.Prea calculate Sarbatori ce tind spre perfectiune,adica spre ireal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu