luni, 30 decembrie 2013

Vis cu doua personaje



Un vis,doua personaje,trei tablouri sau un triptic in care apar barbatul si femeia lui in diverse ipostaze mai mult sau mai putin casnici(cei doi),sau casnice(ipostazele).

Visul-dezbateri pe tema expunerii intr-o galerie mai mult sau mai putin cunoscuta. O oportunitate ivita in ultima clipa-o incapere ce ma inspira,ca doar eu eram cel din vis. Pata de culoare intre norii gelosi,a,nu stiati nimic de sentimentele norilor'asa-i? Pluteam asemeni curcubeului prin culorile si intamplarile pictate.

Cei doi-el ,la capatul puterilor,indragostit si isterizat de expunerile celor din jur,autist colorat la vorba si la pensula. Paleta larga de griuri in suflet,paleta bogata in culoare pe panza. Ea-eterna Penelopa ce trebuia sa astepte in nestire ca el sa ii arunce un zambet,un portret atarnat pe un perete,sa se resemneze la eveventualele furtuni. El astepta,ea astepta,fiecare cu asteptarile lui,un soare si o luna,stateau impreuna total separati. Ea,muza pe care el nu o putea suferi,muza nesuferita si acra ca un butoi de varza,isi ducea viata prin arta lui,cu aure divers colorate,invers proportionale starilor de facto.

Tabloul,tripticul,avea variatiuni pe tema,depinde de unghiul de unde priveai,depinde de cei ce discutau despre asta,de starea celor doi.
Familie pierduta in cariera de rahat a fiecaruia. In faza de inceput era de fapt sfarsitul-divortul de idei ce ii separa pe cei doi. Furtuna casniciei ,agresat verbal cu trei martori,prostie de doi bani si arta naiva. La mijloc,relatia celor doi cu cei
 dinpreajma,maneaua autohtona tratata ca o arie culta. Idei stupide si cretine debitate cu valoare de legi,doamne in capoade roz cu trandafiri,domni gandind profund in treningurile adidas(facaturi ordinare,fals de China). Partea a treia,strat de gheata,iar noi mergand acolo,undeva,fara tinta,poate spre intalnirea noastra?


Carnatii de Craciun,gandirea patragueleasca a tuturor,pofta carnala,doua carucioare,doua paturi,frati gemeni,familie grea,nu mai stiu care e diferenta intre lumi. Ma trezesc,noroc ca nu a fost decat un vis. Acela de a duce la bun sfarsit tripticul. Si...poate chiar cu intamplarile atea din vis. Doamne in roz si domni in Adidas. Propietari de idei stupide,consumiste,ascultatorii manelei autohtone.

2 comentarii: